סלט הבית

זה סלט ברירת המחדל שלי, כשאין זמן ורוצים להרכיב משהו מזין וטעים, מהר.

הסלט הוא לא בדיוק ארוחה משביעה, יותר ארוחת ערב/בוקר קלה, או תוספת לבשר/דג/חביתה.

הטעמים בסלט תלויים בשלושה מרכיבים חשובים:

1. טריות הירקות

2. אבוקדו בשל וטוב (אני משתמשת בהאס, ריד או אטינגר בהתאם לעונה/זמינות)

3. חומץ בלסמי איכותי

 

רכיבים לסלט בינוני (לזוג):

2 מלפפונים

2 עגבניות

1 גמבה (אופציה)

2 ביצים קשות (שכחתי לצלם אותן, אבל אל תוותרו על הביצים בסלט! אם יש רגישות או שלא אוהבים, אפשר להחליף בגבינה בולגרית)

אבוקדו גדול (או שניים קטנים)

 

2 כפות שמן זית כתית מעולה

2 כפות חומץ בלסמי (עדיפות לאיטלקי – ממודנה, בדקו את רשימת הרכיבים, בבלסמי מסורתי איכותי יש רק: חומץ יין, רכז ענבים ומיץ ענבים מבושל)

רבע כפית מלח גס

 

הוראות הכנה:

לחתוך עגבניות, מלפפונים וגמבה לקוביות. לקלף ולחתוך אבוקדו לקוביות.

להזליף שמן זית ובלסמי על הירקות, לפזר מלח גס. לערבב טוב עד שנוצר מעין רוטב מהאבוקדו, החומץ והשמן.

לחתוך ביצה לעיגולים/קוביות ולהוסיף לסלט.

בתיאבון!

אם יש הצעות לשיפור או אם יצא ממש טעים – רשמו תגובה!