תוספת אדירה לסלט


הרבה שנים לא אהבתי ירקות, במיוחד חסה ועלים אחרים.
כנראה שנוצר אצלי חסך בחסה, כי היום סלטי עלים הם האהובים עלי ביותר (כפי שניתן לראות בבלוג זה).
מכיוון שאני אוכלת סלט עלים כמעט כל יום, אני מחפשת דרכים  לגוון את הטעם והמרקם, אם זה ע"י הוספת פרי, אגוזים או רוטב מעניין.
הדרך הבאה משדרגת את עניין האגוזים, והתוצאה ממכרת.

רכיבים
הרכב של כל האגוזים והזרעים הבאים, או חלק מהם, במצבם הטרי, לפי מה שיש בבית/מה שאוהבים:
-אגוזי מלך – חופן, שבורים לחתיכות קטנות
-גרעיני חמניה – חופן
-זרעי דלעת  - חופן
-שבבי שקדים – חופן
-צנוברים – חופן
מכל אלה יוצאת בערך כוס.
-כפית דבש
-כף שמן זית
-קמצוץ מלח

הוראות הכנה:
1. על מחבת יבשה בחום נמוך (האש הכי קטנה שיש לכם בגז), קולים את האגוזים והזרעים, מערבבים לעיתים קרובות בכף עץ ושמים לב שלא נשרף.
איך נדע שקלוי?  יש ריח ממש טוב של אגוזים קלויים, והם מעט מזהיבים.
אם אתם משתעממים ובא לכם לשחק באייפד או לכתוב משהו שנון בווטסאפ, אל תתגרו במזל, זה נשרף תוך שניות.
2. כשהאגוזים והזרעים זהובים, נכבה את האש, ותוך שהמחבת עדיין חמה נשפוך את שמן הזית, הדבש והמלח ונערבב היטב בכף עץ.
זה הופך לגוש דביק ומלבב.
3. נצנן מעט ונפזר על סלט עלים עם שמן זית.
4. נכניס לצנצנת זכוכית אותה נמקם במקרר עד לסלט הבא (כאמור – מחר).

תגיות: ,