אסאדו – מתכון מעולה בשתי דרכים

asadoאסאדו Two ways!
מתכון לתנור ומתכון לסיר.
החלטתי להכין אסאדו בשתי דרכים גם בגלל שהיו לי שני נתחים שונים וגם כי תמיד טוב שתהיה יותר מדרך אחת להכין את אותו הנתח.
שני המתכונים ממש פשוטים, הכנתי אותם במקביל ולקח לי פחות משעה. את העבודה האמיתית עושה התנור/גז.

רכיבים לתנור:
1 נתח אסאדו (שפונדרה) של קילו (זה כל מה שנכנס אצלי בטוסטר, תרגישו חופשי להגדיל בשקל תשעים את הנתח ולהכפיל כמויות)
רבע כוס רוטב סויה ללא גלוטן (או תחליף כמו שאני משתמשת)
כף סילאן (אופציונלי, נותן קרמול יפה לנתח)
2 כפות שומן אווז (או שומן בקר מזוקק, או שמן קוקוס)
מלח, פלפל
ענף או שניים רוזמרין/טימין

רכיבים לסיר:
קילו של קוביות אסאדו (בקשו מהקצב לחתוך לקוביות לפי העצמות)
קילו של קוביות צ'אך (כי זה נתח מעולה לבישול ארוך)
כמה חתיכות זנב שור (אופציונלי, יוצר רוטב מדהים וג'לטיני)
שומן לבישול (מעדיפה אווז אבל אפשר כל שומן)
כוס ציר עצמות/מרק עוף
כוס מים
סלרי עלים (שני גבעולים)
עשבי תיבול לפי הטעם (שמתי טימין, רוזמרין ומרווה, אפשר יבש או טרי)
מלח, פלפל

כלים:
תבנית גדולה וחסינת חום שאפשר לשים הרבה זמן בתנור
נייר אפייה לא מולבן
רדיד אלומיניום לכיסוי
סיר ברזל כבד/סיר נירוסטה עמיד

הוראות הכנה לאסאדו בתנור:
לקחת את הנתח כשהוא בטמפרטורת החדר כי הוצאתם אותו קצת מראש ולמרוח אותו בשומן מכל הצדדים.
לשים בתבנית גדולה.
לתבל במלח ופלפל לפי הטעם.
לערבב סילאן וסויה ולשפוך מעל.
לפזר עשבי תיבול מעל.
אפשר את כל העניין גם להשרות לילה.
לחמם תנור ל210 מעלות ולהכניס את התבנית לא מכוסה ל-10 דקות רק עד שקצת משתזף.
להוציא מהתנור, לשים נייר אפייה על הנתח ומעל לאטום את כל התבנית עם האלומיניום.
להנמיך תנור ל-150 מעלות ולהכניס את התבנית ל-3 שעות בערך. יותר טוב 4 שעות על 100 מעלות.

הוראות הכנה לאסאדו בסיר:
לסיר גדול עם שומן זורקים את כל הבשר ומערבבים שישתזף מכל הצדדים.
שופכים מעל ציר/מרק ומים, מקלות סלרי, מלח, פלפל ועשבי תיבול.
מכסים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ונותנים לו לבעבע על אש קטנה מאוד למשך 3-4 שעות.
את הרוטב מקפיאים ושומרים לאסאדו/אוסובוקו הבא!

תוספות:
אפשר בשני המתכונים להוסיף בצל וירקות שורש. אני בדרך כלל מוסיפה בצל וגזר לאסאדו שבסיר ולזה בתנור לא מוסיפה כלום.