גלידה דלת פחמימות

לפני כשנתיים קיבלנו מכונת גלידה ליום ההולדת של הבנזוג.
אנחנו מכינים לעצמנו גלידה לעיתים רחוקות,
אבל כשבאים אורחים אנחנו אוהבים לפנק אותם ומכינים גלידה בסיסית כלשהי, עם תוספת טעימה.
יש שני מתכונים שאני אוהבת להכין, אחד עם סוכר ואחד בלי.
מתכון לגלידה עם סוכר אפשר למצוא בכל מקום ברשת, אבל מתכון לגלידה דלת פחמימות מוצלחת,
בעלת מרקם אמיתי של גלידה וטעם מעולה יהיה קצת יותר קשה למצוא, בעיקר בעברית.
יש את הגלידה הקטוגנית של חברנו אביב מייזלין, לא ניסינו אותה אבל היא נשמעת מצויינת והיא תנוסה בעתיד.
את הגלידה הזו כל החברים שלנו שטעמו עודדו אותי לפרסם בבלוג, אז הנה היא.

icecream

רכיבים לגלידת וניל:

2 כוסות שמנת מתוקה (אפשר גם חלב קוקוס full fat למי שרגיש ללקטוז)
סטיביה באבקה – כפית מדידה קטנטנה שמגיעה עם הקופסא
סטיביה וניל נוזלית – 5-6 טיפות
(אפשר במקום שני סוגי הסטיביה להשתמש באריתריטול, בין רבע לחצי כוס)
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כפית ג'לטין (כזה שבא באבקה)
קורט מלח
1 חבילת חמאה צרפתית/אירית (100-200 גרם, תלוי כמה עשירה ושומנית אתם רוצים את הגלידה) לחתוך לקוביות
שוקולד מריר 85% ומעלה מומס לשפוך מעל בסיום

הוראות הכנה:

שמים קערת זכוכית על סיר קטן עם מעט מים בתוכו (באן מרי) על להבה בינונית.
בקערה קטנה מערבבים כמות קטנה של השמנת יחד עם כפית ג'לטין עד שנמס
(לא לדאוג אם לא נמס לחלוטין, זה ימס בשלבים הבאים)
את שאר השמנת שופכים לקערה ומערבבים עם ממתיק באבקה עד שמבעבע עדין.
טועמים ומוסיפים סטיביה נוזלית עד שמספיק מתוק.
מסירים מהאש ומערבבים פנימה את השמנת עם הג'לטין.
מוסיפים תמצית וניל, קמצוץ מלח וקוביות חמאה ומערבבים במטרפה ידנית עד שהחמאה נמסה לחלוטין.
בשלב הזה יהיה ריח מדהים של חמאה ווניל.
לקרר מכוסה בניילון למשך לילה (או לפחות 3 שעות).
להכניס למכונת גלידה ל-20 דקות.
אם לא מגישים מיד, להקפיא, ולשים במקרר קצת לפני שמגישים שיתרכך.
להמיס שוקולד מריר במיקרו בסבבים של 30 שניות עם חמאה/חמאת קקאו/שמן קוקוס
ולשפוך מעל הגלידה הקרה.

מתאים לתזונה דלת פחמימות כמו ד"ר ברנשטיין, קטוגנית, אטקינס ופליאו דל פחמימות הכולל מוצרי חלב (פריימל).