עוד פעם קינוח, מוקדש לחבריי הטבעונים
ראיתי הרבה מתכונים טבעוניים באינטרנט בזמן האחרון, רובם מלאים בסוכר וקמח ולא בדיוק בריאים.
הקינוח הזה יותר מזין ופחות מזיק מרוב המתכונים האלה.
הרכיבים (כ-4 מנות):
1 פחית חלב קוקוס (אפשר להזמין מכאן את הסוג הזה)
2 כפות טחינה (עדיפות למלאה ומונבטת)
1 כף מייפל אמיתי (או לחילופין אגבה. לא ניסיתי עם סטיביה, מי שמנסה מוזמן לכתוב איך יצא)
לקישוט: 4-5 קוביות שוקולד מריר+כפית שמן קוקוס
הוראות הכנה:
1. שמים את פחית חלב הקוקוס במקרר ללילה.
זה גורם לנוזל לשקוע ואז ה"שמנת" צפה למעלה.
2. מוציאים את ה"שמנת" (החלק הלבן והסמיך) של חלב הקוקוס בכף אל קערה נקייה המתאימה לשימוש עם מקצף ידני.
שומרים את הנוזל השקוף במקרר בשביל להכין איתו שייק.
3. עם מקצף ידני (או במיקסר לברי המזל מביניכם) מקציפים את שמנת הקוקוס עד שהיא הופכת לקצפת (אם הפחית היתה במקרר זה קורה מהר מאוד)
4. בקערה קטנה נפרדת מערבבים טחינה ומייפל טוב טוב, מוסיפים כף מהקצפת ומערבבים במרץ, זה "יפתח" את הטחינה בשביל השלב הבא.
5. בעזרת לקקן מקפלים את תערובת הטחינה לתוך הקצפת בעדינות עד שנוצר מעין קרם אחיד אותו מוזגים לכוסות:
6. מניחים במקפיא להתייצב.
7. בכלי המתאים למיקרו, ממיסים שוקולד מריר ושמן קוקוס בפולסים של 10 שניות (לא לשרוף! להוציא כל 10 שניות ולערבב עד שנוזלי ומבריק)
לטפטף על המוס (אחרי שהוא התקשה מעט במקפיא) ולהחזיר למקרר (במקפיא העניין יהפוך לקוביית קרח במקום מוס).
הערות:
*מי שלא רגיל לאכול מוצרי קוקוס – שיתחיל לאט. הרבה מדי חלב קוקוס למי שלא רגיל יכול לגרום לכאבי בטן.
*דרך הגשה מגניבה היא למזוג את המוס לכוסות בגודל שוט ולאכול אותו עם כפיות תה קטנות.
*המוס לא יוצא מתוק בצורה קונבנציונאלית, אלא מספק מתיקות עדינה וימצא חן יותר בעיני אלו שרגילים לא לצרוך סוכר.
*הצלחת המוס תלויה מאוד באיכות חלב הקוקוס ואיכות הטחינה, אז קנו משהו איכותי.
נראה מעולה!! אנחנו הולכים לנסות את זה בשבת!
מתכון נפלא! פשוט, קל להכנה וטעים! מה גם שאת חלב הקוקוס עשיתי בעצמי,
אז יצא ממש טרי ומרענן! רב תודות
תודה אוליב, שמחה לשמוע
היי רעות,
חדשה באזור ונהנית (מאוד!) לקרוא אותך – נהיר, פשוט ולא מתפלסף
שאלה לגבי החלב קוקוס – הלינק מוביל ל-IHERB אבל לא למוצר, מניחה מפני שהפוסט ישן יחסית שאולי שינו מותג/סוג ולכן לא מקושר יותר. האם יש לך המלצה לחלב קוקוס בישראל שניתן לקנות ואמין מבחינת מרכיבים? מדברת על אזור המרכז.
כל המלצה/הארה תתקבל בברכה.
תודה ושנה טובה!
תודה רבה
בישראל יש חלב קוקוס מעולה (לאחר כתיבת הפוסט גיליתי אותו) שנקרא ארוי די (Aroy D) ומגיע בקרטון ירוק.
הוא לא תמיד זמין אבל בגדול יש אותו ברוב הסניפים של רמי לוי, שופרסל, ועדן טבע מרקט.
מבחינת רכיבים יש בו רק קוקוס ומים.
אם לא תמצאי אותו אז יש באייהרב חלב קוקוס שבא בפחית ללא BPA בקישור הבא:
http://bit.ly/1pujaHF
שנה טובה!
תודה!
ניסיתי ולא יוצא, השמנת לא נהיית קצפתית, כנראה שזה לא יוצא עם כל חלב קוקוס
יכול להיות… עם איזה חלב קוקוס ניסית? אולי לא ציינתי אבל זה צריך להיות חלב קוקוס full fat. משהו מופחת שומן לא מתאים להקצפה (גם עם שמנת זה ככה)
היי רעות, אני מנסה להשתמש בחלב קוקוס של aroy-d בקרטון הירוק להכנת הקצפת והחלק העליון לא מתקשה אחרי לילה במקרר. לפי מה שרשום על האריזה זה 18.5 אחוזי שומן אבל משום מה הוא לא מתקשה בכלל. יצא לך להשתמש בו ?
אני לא משתמשת בקרטון לצורך קצפת (רק כתחליף לחלב רגיל) כי הוא באמת לא ממש מתקשה וכשהוא כן הוא בלתי שמיש לקצפת. מעדיפה פחית. יש של ארוי די ויש גם של ג'מוקה אורגני נדמה לי