אוסובוקו עגל עם ירקות שורש

את הפוסט הזה התחלתי לכתוב לפני שנה בדיוק. הוא לא פורסם כי המשכתי לחפש מתכון מוצלח לאוסובוקו.
הופתעתי לקרוא שלפני שנה בדיוק כתבתי "אף פעם לא הייתי אכלנית בשר גדולה, אבל בזמן האחרון אני מנסה שבשר, דגים ועוף יהיו חלק עיקרי יותר בתזונה שלי".
מאז עברו הרבה סטייקים במחבת והבשר הוא החלק העיקרי ביותר בתזונה שלי. עיקרי כל כך שאני לא יודעת איך חייתי בלעדיו קודם.
המתכונים שניסיתי לפני שנה היו מתכון של אהרוני עם לימון ושומר (לא לטעמי) ומתכון מבלוג אמריקאי שיצא די טעים.
הגרסה שלי לאוסובוקו משתנה לפי זמינות הרכיבים בבית. קבלו הוראות הכנה דינאמיות.

רכיבים:
8-10 חתיכות אוסובוקו (תלוי בגודל, אבל שהעובי יהיה 4 ס"מ בערך)
6 עלי מרווה
4 גבעולי טימין (או כף טימין יבש)
אופציונלי: 1 גבעול רוזמרין+עלה דפנה
מלח אטלנטי, פלפל שחור לפי הטעם
ראש שום או 7-8 שיני שום שלמות, לא חובה לקלוף
3 בצלים שלמים קלופים
כוס ציר בקר/ציר עצמות (חשוב ושווה ביותר, אפשר גם ציר עוף או ירקות)
2 כוסות מים
אופציונלי:
(מחוץ לאתגר) כוס יין אדום או לבן שאתם אוהבים במקום כוס אחת של מים
2-3 גזרים שלמים
בטטה – חתוכה גס
2-3 קולורבי קלופים חתוכים גס
(מחוץ לאתגר) 2 תפו"א

הוראות הכנה:
מחממים סיר גדול מאוד עם שכבה דקה של שמן (אני משתמשת בשמן קוקוס, אפשר זית אך הוא נוטה להישרף)
מפלפלים וממליחים את כל הנתחים, משחימים ו"סוגרים" אותם משני הצדדים בסיר.
מוציאים את הנתחים לכלי זכוכית/צלחת גדולה.
מכניסים לסיר בצלים, שום, אפשר גם גזר, מזהיבים מעט ומוציאים.
מגרדים עם כף עץ את תחתית הסיר מהמשקעים של הבשר (לא חשוב אם לא הכל יורד).
מסדרים את חתיכות האוסובוקו בתחתית הסיר, חתיכות הכי גדולות למטה וקטנות יותר עליהן.
מעל מחזירים את הבצל והשום, יחד עם המרווה, הטימין,הרוזמרין, עלה הדפנה, המלח והפלפל. (מחוץ לאתגר אפשר בשלב זה להוסיף כף של סילאן/מייפל)
אם משתמשים ביין, מוסיפים אותו ראשון, נותנים כמה דקות לבעבע, ואז מוסיפים את הציר והמים. מביאים לרתיחה.
מנמיכים ומבשלים על אש קטנה 3-4 שעות עם מכסה סגור.
את השורשים/גזרים/תפו"א/קולרבי מוסיפים אחרי 3 שעות כשהבשר כבר רך.