דג בציפוי פריך

אח, שניצל… דרך מהירה וטעימה להכין חלבון לארוחת צהריים/ערב.
בשבוע שעבר החלטתי על שניצל דג, המצאתי ציפוי שיבוא במקום פירורי לחם ובגלל שיצא ממש טעים החלטתי לחלוק אותו כאן.

רכיבים (2-3 מנות) :

6 פילטים של דג שמן (במקרה שלי זה דניס)
2 כפות קמח קוקוס
3 כפות שקדים טחונים
מלח, פלפל לפי הטעם (הרבה פלפל זה תמיד טוב)
תבלין יבש לפי הטעם (אני הלכתי על כף תימין)
1 ביצה טרופה
רבע חבילת חמאה לא מלוחה לטיגון
חצי לימון טרי לסחוט מעל (חובה…)

הוראות הכנה:
כמו בשניצל עוף, גם פה ישנן שתי אסכולות להכנת השניצל:
יש את אלה הגורסים כי יש לתבל את הביצה הטרופה ויש את אלה הטוענים כי כדאי דווקא לתבל את פירורי הלחם.
אני ניסיתי גם וגם וחושבת שלתבל את הביצה מבטיח שהדג יוצא עם יותר טעם. מקסימום אפשר לתבל את שניהם.

1. בקערה עמוקה ורחבה לטרוף ביצה.
2. להוסיף מלח, פלפל ותימין ולערבב.
3. בקערה עמוקה ורחבה נוספת לערבב קמח קוקוס עם שקדים טחונים.
4. לתבול כל פילה בביצה, לנער את העודף ואז להניח את הפילה בתוך תערובת הקוקוס-שקדים, כך שיצופה משני צידיו.
5. להמיס חמאה במחבת חמה.
6. כשהחמאה נמסה להניח את הדגים (כמה שנכנסים בה) עם הצד של העור כלפי מטה. להשתדל לא לשחק עם הדגים ולהזיז אותם כי זה יגרום להם לאבד צורה.
7.  כעבור דקה בערך, כשאפשר לראות שהדג מתחיל להיות לבן בצד הקרוב למחבת, הופכים אותו בזהירות. הציפוי צריך להיות זהוב ופריך, וקצת יותר דק משל שניצל.
8. חוזרים על ההוראות עם כל הפילטים ומגישים חם עם המון לימון סחוט טרי מעל.

בהמשך השבוע אעלה מתכונים ל:
פטריות פורטבלו ממולאות בגבינות עיזים
אוסובוקו טלה עם ירקות שורש
מאפינס (!)