מה עושים עם עלים ירוקים? מוקפץ תרד ופטריות

קיבלתי משלוח ירקות ופירות אורגניים היום, שזה אירוע שמלווה בשמחה אבל גם בלבול…
קודם כל מה עושים עם כל הירוקים המרים שאי אפשר לשים בסלט?
קיבלתי מנגולד, תרד תורכי ותרד בייבי, וזה מה שבחרתי לעשות איתם:
המנגולד – יחכה שאני אחשוב מה לעשות איתו.
התרד התורכי – יחתך לרצועות ויכנס לתבשיל.
הבייבי תרד – יצטרף לתרד התורכי.
את התוצאה אפשר לשלב עם כמה ביצים ולהכין פריטטה מעניינת, או לאכול כמו שהיא כתוספת לבשר ופירה.

ingred

רכיבים למוקפץ:

חבילת בייבי תרד
חצי חבילה תרד תורכי (או ירוקים אחרים בסגנון) חתוך לרצועות
חבילת פטריות שמפיניון לבנות – לחתוך לקוביות
בצל בינוני – חתוך לקוביות
רבע כוס ציר עוף או ירקות (או מעט מים חמים עם חצי כפית עשבי תיבול)
שתי שיני שום קצוצות (להשמיט אם העניין הולך להכנס לפריטטה)
כף שומן טעים (גהי/שמן קוקוס/חמאה/שומן בקר/שומן אווז)

הוראות הכנה:

1. לחמם מחבת ולשים בו שמן
2. לאדות את הבצל עד ששקוף על חום בינוני
3. להוסיף פטריות ולהקפיץ עד שמאבדות נפח ומוציאות נוזלים
4. להוסיף את הירוקים הקשים (תרד תורכי/מנגולד) החתוכים לרצועות (ולשים מכסה אם יש) עד שיקמלו
wilted
5. להוסיף ציר ולהביא לרתיחה, להנמיך ולהוסיף בייבי תרד. כשהוא קומל להוסיף שום ולכבות את האש.
sizzlin
6. לערבב ולהגיש.
done