מוס חלבה טבעוני

עוד פעם קינוח, מוקדש לחבריי הטבעונים :)

ראיתי הרבה מתכונים טבעוניים באינטרנט בזמן האחרון, רובם מלאים בסוכר וקמח ולא בדיוק בריאים.
הקינוח הזה יותר מזין ופחות מזיק מרוב המתכונים האלה.

הרכיבים (כ-4 מנות):
1 פחית חלב קוקוס (אפשר להזמין מכאן את הסוג הזה)
2 כפות טחינה (עדיפות למלאה ומונבטת)
1 כף מייפל אמיתי (או לחילופין אגבה. לא ניסיתי עם סטיביה, מי שמנסה מוזמן לכתוב איך יצא)
לקישוט: 4-5 קוביות שוקולד מריר+כפית שמן קוקוס

הוראות הכנה:
1. שמים את פחית חלב הקוקוס במקרר ללילה.
זה גורם לנוזל לשקוע ואז ה"שמנת" צפה למעלה.
2. מוציאים את ה"שמנת" (החלק הלבן והסמיך) של חלב הקוקוס בכף אל קערה נקייה המתאימה לשימוש עם מקצף ידני.
שומרים את הנוזל השקוף במקרר בשביל להכין איתו שייק.
3. עם מקצף ידני (או במיקסר לברי המזל מביניכם) מקציפים את שמנת הקוקוס עד שהיא הופכת לקצפת (אם הפחית היתה במקרר זה קורה מהר מאוד)


4. בקערה קטנה נפרדת מערבבים טחינה ומייפל טוב טוב, מוסיפים כף מהקצפת ומערבבים במרץ, זה "יפתח" את הטחינה בשביל השלב הבא.

5. בעזרת לקקן מקפלים את תערובת הטחינה לתוך הקצפת בעדינות עד שנוצר מעין קרם אחיד אותו מוזגים לכוסות:

6. מניחים במקפיא להתייצב.
7. בכלי המתאים למיקרו, ממיסים שוקולד מריר ושמן קוקוס בפולסים של 10 שניות (לא לשרוף! להוציא כל 10 שניות ולערבב עד שנוזלי ומבריק)
לטפטף על המוס (אחרי שהוא התקשה מעט במקפיא) ולהחזיר למקרר (במקפיא העניין יהפוך לקוביית קרח במקום מוס).
 הערות:
*מי שלא רגיל לאכול מוצרי קוקוס – שיתחיל לאט. הרבה מדי חלב קוקוס למי שלא רגיל יכול לגרום לכאבי בטן.
*דרך הגשה מגניבה היא למזוג את המוס לכוסות בגודל שוט ולאכול אותו עם כפיות תה קטנות.
*המוס לא יוצא מתוק בצורה קונבנציונאלית, אלא מספק מתיקות עדינה וימצא חן יותר בעיני אלו שרגילים לא לצרוך סוכר.
*הצלחת המוס תלויה מאוד באיכות חלב הקוקוס ואיכות הטחינה, אז קנו משהו איכותי.

תגיות: ,