איך להכין בקלות עוף שלם

אני לא ממש אוכלת עוף.
אבל אם אני מחליטה שכן, אני קונה עוף אורגני.
בד"כ קונה כרעיים או שוקיים כי הם הכי קלים להכנה, אבל הם גם יקרים מאוד לעומת עוף שלם.
פשוט אף פעם לא הבנתי מה לעשות עם עוף שלם. זה לא בדיוק נוח לחלק אותו למנות, ובד"כ חצי ממנו יוצא יבש (חזה…).
המתכון הבא הוא פשוט, העוף יוצא רך ונימוח, העור יוצא קריספי, מלא טעם, ובסופו הפתעה!

עוף בתנור

רכיבים:
עוף אורגני שלם (אני קונה את של "לול אורגני" או "אורגני טרי", חפשו בסופר האורגני הקרוב לביתכם)
שומן טעים (שומן אווז, שומן בקר, או למי שלא שומר כשרות – חמאה רכה או גהי)
מלח ים
פלפל שחור (גרוס עובד מצויין)
רוזמרין טרי או יבש
טימין טרי או יבש
אורגנו טרי או יבש

הכנה:
מוציאים מהמקרר ונותנים לעוף להגיע לטמפרטורת החדר
מייבשים את העוף עם כמה מגבות נייר וממליחים בנדיבות, גם בפנוכו. נותנים לו לעמוד ככה קצת,
בזמן שמחממים תנור ל200-210 מעלות
לוקחים צלוחית ושמים בה: שומן טעים, פלפל ותבלינים
(אפשר להוסיף עוד לפי הטעם, מה שנראה לכם טעים על עוף, אני הוספתי מעט כורכום)
מערבבים קצת, ומורחים על העוף מכל הכיוונים, ומכניסים מעט שומן גם לתוך העוף.
מניחים את העוף עם החזה למעלה על תבנית חסינת חום (או התבנית של התנור עם נייר אפייה כפול)
ומכניסים לתנור ל10 דקות, עד שמשחים מעט.
מורידים את הטמפ' ל100 מעלות ונותנים לעוף להיות בתנור 2-4 שעות.
אם יש נוזלים, אוספים אותם בזהירות עם כף ושופכים על העוף פעם בכמה זמן. אפשר גם לא.

אחרי 3 שעות יוצא עוף שנופל מהעצם…
וזה טוב, כי עכשיו מגיעה ההפתעה:

אחרי שמורידים את כל הבשר, נשארות עצמות ורקמות חיבור ודברים שאנשים לא אוכלים בדרך כלל.
קחו אותם ושימו בסיר גדול עם הרבה מים, קצת מלח ופלפל. הביאו לרתיחה והנמיכו לחום מאוד נמוך,
אפשר גם בתנור, 60 מעלות, כמה שעות טובות.

אחרי 4 שעות יהיה לכם ציר עוף כמו שסבתא שלי ז"ל היתה מכינה…
אחרי 8 שעות גם העצמות יתמוססו לתוך המרק ויהיו בו עוד יותר ערכים תזונתיים…
הטעם של המרק העשיר שסבתא היתה מכינה מעלה זכרונות ילדות…
לא אהבתי הרבה מאכלים כילדה אבל המרק הזה היה טעים כל כך שאפילו ילדה בררנית כמוני לא יכלה להתווכח איתו.

מרק של סבתא

אחרי כמה שעות תטעמו, תוסיפו מלח פלפל לפי הטעם (חייבים, את הציר עצמו לא ממליחים מאוד אבל את המרק כן)
הוסיפו גזר, בצל, גזר לבן, תפוח אדמה או כל ירק שאתם אוהבים במרק ובשלו עד שמתרכך.
לא חייבים, המרק טעים גם צח! אבל תבדקו שיש מספיק מלח כי הוא מוציא את הטעמים מהעוף.

בתיאבון!