ארוחה לאחר אימון

 

 

את הארוחה של היום לגמרי אילתרתי.

קניתי כמה פטריות פורטבלו יפות, הפשרתי בשר בקר ויותר מזה לא היה לי הרבה במקרר.

התחלתי להכין משהו שנראה קצת אסיאתי (בקר,פטריות,ג'ינג'ר,שום) והפך למשהו יותר מזרח תיכוני עם צנובר ושמן זית.

הפטרוזיליה הטרייה ממש משדרגת את הטעמים.

 

רכיבים:

2 פטריות פורטבלו ענקיות חתוכות לקוביות

2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות

5 שיני שום קצוצות גס

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

5 כפות שמן זית

2 כפות שמן קוקוס (או שמן ניטרלי לטיגון לפי העדפתכם)

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל

חצי כפית גדושה זנגביל

חצי כפית אבקת שום

3 כפות צנוברים לא קלויים

פטרוזיליה קצוצה לקישוט

איך מכינים:

בסיר גדול ורחב מטגנים בצל בשמן קוקוס עד ששקוף.

מוסיפים בקר. מערבבים ומפוררים אותו על חום בינוני-גבוה עד שהוא מפסיק להיות וורוד.

מוסיפים את התבלינים. מערבבים טוב. מנמיכים חום.

מוסיפים פטריות ושום.

מערבבים ונותנים להתבשל כ20 דקות על אש קטנה. עד שהבשר מתרכך.

מוסיפים צנוברים ונותנים להתבשל עוד 10 דקות. מכבים את האש ומזליפים שמן זית.

מגישים חם עם הרבה פטרוזיליה קצוצה מעל.

מוסיפים עוד מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.

אכלנו לצד בטטה צלויה בשמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס טרי.
*יאכיל 2-3 אנשים