תראו, אני לא בעד קינוחים.
אני לא אוכלת סוכר, דגנים ושמנים תעשייתיים ומשתדלת לא לאכול מהם גם מחוץ לבית (למרות שאין לדעת כמה שמן קנולה שמה דודה בדג בארוחת החג).
פעם בכמה זמן אני שומעת קול קטן בראש שאומר לי "אולי תכיני סופלה" ואז אני מבינה שזה בן הזוג שלי.
הכנתי כבר עשרות קינוחים שוקולדיים אבל אין דבר אהוב יותר אצלנו בבית מסופלה, כזה אמיתי שעשוי מבחוץ ונוזלי מבפנים ושוקולדי ונימוח.
ומצאתי רק מתכון אחד שבאמת מייצר את הדבר האמיתי, בלי קמח, בלי שמן קנולה ואפילו בלי חלב/חמאה (פרווה!).
המתכון משתמש כמובן בקמח קוקוס ושמן קוקוס (ולא יעבוד עם אף קמח אחר – ראו הוזהרתם)
אני יודעת, יש פה מעט סוכר, אבל כמו שאני אוכלת פירות עונתיים מדי פעם (חלקם מפוצצים בסוכר)
ככה אני מדי פעם יכולה לאכול סופלה שיש בו בין רבע לחצי כף סוכר. עם כוס אספרסו טובה בצד. יאפ.
המתכון מופיע באתר הזה, ואני מביאה אותו כאן אחד לאחד כי הוא מושלם.
בעבר הכנתי אותו ונפצעתי ביד, אבל הפעם הכנתי אותו בלי תפרים/זריקות/תחבושות – הידד!
אל תבהלו מזה שכתבתי הרבה, זה מתכון זריז ביותר.
רכיבים:
שוקולד מריר איכותי בין 70% ל-100% – חבילה של 100 גרם +2 קוביות (למי שיש משקל, למדוד 113 גרם שוקולד)
תמצית וניל טהורה – 1/2 כפית
מלח – 1/8 כפית
סוכר קנים – 2 כפות (אם השוקולד שלכם לא 100% מריר, מספיקה כף אחת)
קמח קוקוס – 1 כפית (אני מזמינה מהאתר הזה, השתמשו בקוד ההנחה UTI314 בסיום הקניה)
אבקת קקאו 100% – 2 כפיות (עדיפות לאבקת קקאו שהיא RAW)
ביצים – 2
שמן קוקוס בכבישה קרה - 4 כפות
הוראות הכנה:
1. לחמם תנור ל190 מעלות צלזיוס.
2. לשמן 4 כלי סופלה בשמן קוקוס או חמאה, לפזר מעט קקאו (אם רוצים שהסופלה יצא מהספל כדי להגיש על צלחת)
3. בקערה שמתאימה למיקרו והנפח שלה מתאים ל4 כוסות מדידה נמיס שוקולד מריר עם שמן קוקוס
בפולסים של 20-30 שניות כל פעם, עד שנמס לגמרי, ונערבב היטב
להניח לצינון (חשוב!)
4. בקערה או כלי מתאים אחר נקציף בעזרת מקצף ידני את הביצים, תמצית הוניל, המלח והסוכר עד שהופך לקצפי וקליל
ההקצפה תיקח בין דקה ל5 דקות, תלוי במקציף, אבל אל תפסיקו עד שיש קצף
5. כשהקצף נראה קצפי (כמו קצף באמבטיה שהיינו בה כבר שעה) נשפוך אותו על השוקולד המומס ונערבב עד שאחיד
6. לנפות פנימה קמח קוקוס וקקאו ולקפל בעדינות, לא יותר מדי קיפולים, רק עד שהתערבב קלות
7.למזוג לספל סופלה (להשאיר ס"מ מלמעלה שיהיה לו לאן לתפוח מעט)
8. לאפות 11-12 דקות, להוציא גם אם נראה רטוב (זה עוד מתחמם בספל אבל אנחנו רוצים אותו נוזלי מבפנים) להגיש מיד
(בטוסטר שלי לוקח 8-9 דקות אז שימו לב לזמנים המשתנים מתנור לתנור)
הערות
*הסופלה שלי לא תפח הפעם, כנראה כי לא נתתי לשוקולד להתקרר וכשמזגתי את הקצף המרקם נהיה כבד מדי (הבלילה אמורה להיות די נוזלית ואוורירית)
*יוצאים ארבעה סופלאים (מילה?) אז אפשר להכפיל כמויות אם יש לכם מסיבה או משהו.
*אם אתם מארחים, אפשר ומומלץ להכין יום קודם ואחרי שלב 7 להניח את הסופלה עם ניילון נצמד במקרר, וכשמגיעים האורחים להוציא אותו כדי שיגיע לטמפרטורת החדר ובסוף הארוחה לשים אותו בתנור
איזה קטע… בדיוק דיברנו על סופלה בקבוצה… אני שמה את הלינק!!