צ'ילי קון-קרנה בלי צ'ילי

זה מתכון שאמא שלי מכינה כבר שנים, יש לו גרסאות שונות (בחלקן הבשר הוחלף בסויה כי יש צמחונים בבית…)
אבל בכולן אין פלפל חריף, בניגוד למקור.
למה אני לא משתמשת בצ'ילי? כי חם פה בארץ וחריף מחמם אותי.
למה אנחנו עדיין קוראים לתבשיל הזה צ'ילי? כי זה שם נחמד וכי התרגלנו.

רכיבים:

חצי ק"ג בשר בקר טחון
בצל גדול או 2 קטנים
שום 4-5 שיניים
עגבניות 2-4 בשלות מאוד
פלפל רמירו (לא חריף) או פלפל אדום רגיל
קישוא או זוקיני
כפית גדושה פפריקה מתוקה (מי שאוהב חריף מוזמן להשתמש בחריפה)
2 כפות אורגנו יבש
1 כף בזיליקום יבש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם (אני שמתי בערך חצי כפית מלח וכפית לא מלאה פלפל)
קופסת רסק עגבניות (קנו את אלה שכתוב ברכיבים "עגבניות" בלבד, יש כאלה שמוסיפים להן סוכר) – 100 גרם
בערך 200 גרם מים פושרים (יש דרך פשוטה למדוד)
2 כפות שמן זית או קוקוס

זמן הכנה:
לקח לי 45 דקות עם יד פצועה, אז כנראה אפילו פחות.

הוראות הכנה:
1. קוצצים את הבצל, הקישוא והפלפל לקוביות ואת השום לקוביות קטנטנות.

2. קוצצים את העגבניות לקוביות ושומרים שלא יברחו לנו הנוזלים שלהן.

3. מחממים מחבת גדולה וכבדה על אש גבוהה, כשהיא חמה מוזגים שמן לתוכה וזורקים פנימה את הבצל.

4. מערבבים את הבצל עד שנהיה מעט שקוף ומוסיפים שום.
5. מוסיפים את הבשר ובעזרת 2 כפות עץ מפוררים אותו ומערבבים אותו עד שהוא כבר לא ורוד.
6. בשלב הזה זורקים פנימה את התבלינים ומערבבים טוב. מוסיפים קישוא ופלפל.
7. מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומוסיפים את רסק העגבניות.

8. לוקחים את הכלי בו היה רסק עגבניות, ממלאים אותו במים ושופכים פנימה. מערבבים טוב. חוזרים על הפעולה הזו עוד פעם אחת.
9. מנמיכים את האש ונותנים לתבשיל לבעבע ברוגע עם מכסה סגור כחצי שעה. מדי פעם מערבבים.
10. טועמים, מוסיפים מלח/פלפל אם צריך עוד, מוודאים שהבשר רך. מגישים חם לצד פרוסות אבוקדו וצ'יפס בטטה מתובל (מתכון בקרוב!).