פטריות פורטבלו ממולאות בעשבי תיבול וגבינות עיזים

הבטחתי מתכונים והנה עוד אחד מענג :)

אני חייבת להתוודות:

בפעם הראשונה שהכנתי את המתכון הזה, הכנתי אותו בצורה שונה.
הוא יצא טעים (פורטבלו, גבינת עיזים – מה יכול להיות רע?) אבל בפעם השניה שהכנתי אותו עליתי על משהו אדיר.
המבט בעיני בן זוגי אמר הכל: הרגע הקסום הזה שבו מתכון מגיע לשלמות התרחש! (אגב, הוא הצלם הפעם)
אני נותנת פה את שתי הגרסאות כי הגרסה המוצלחת יותר דורשת השקעה וגם לקצרים בזמן והעצלנים שביניכם מגיע מתכון :)

גרסה א' – מינימום השקעה

רכיבים:

6 פטריות פורטבלו או 8 שמפניון גדולות
1/2 כוס גבינת שמנת 30% שומן (5% לא תיתן תוצאה טובה, אפשר ערבוב חצי חצי של "שמנת של פעם" ושמנת מתוקה ללא סוכר) רכה, בטמפרטורת החדר
2-3 כפות גבינה צהובה (עדיף עיזים)
2-3 כפות גבינת עיזים קשה מעל 30% שומן (אני משתמשת בצאלה או תום)
2 כפות עשבי תיבול קצוצים דק לפי הטעם (עירית/שמיר/בזיליקום הם המוצלחים ביותר)
1 שן שום כתושה
מלח-פלפל לפי הטעם
שמן זית

הוראות:

1. להוציא את ה"רגליים" של הפטריות ולקצוץ אותן דק מאוד
2. את הפטריות ללא הרגליים לשמן בשמן זית (במברשת או ביד) מבפנים ומבחוץ
3. להמליח ולפלפל מעט את הפטריות ולסמן עליהן מבפנים כמה פסים דקים עם סכין
4. להכין את תערובת  המילוי: בקערה נשלב גבינת שמנת עם הרגליים הקצוצות של הפטריות, שום, עשבי תיבול, מלח, פלפל וגבינות
5. נמלא כל פטריה בגבעה קטנה מהתערובת
6. נניח את הפטריות על מגש עם נייר אפיה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 8-15 דקות (תלוי בתנור)
7. כשהגבינה נמסה והפטריה נראית אפויה – מגישים חם על מצע עלים ירוקים

גרסה ב' – למשקיעים או לאנשים שעובדים במהירות וביעילות במטבח

רכיבים:

6 פטריות פורטבלו או 8 שמפניון גדולות
1/2 כוס גבינת שמנת 30% שומן רכה (5% לא תיתן תוצאה טובה, אפשר ערבוב חצי חצי של "שמנת של פעם" ושמנת מתוקה ללא סוכר)
2-3 כפות גבינה צהובה (עדיף עיזים)
2-3 כפות גבינת עיזים קשה מעל 30% שומן (אני משתמשת בצאלה או תום)
שדרוג אדיר: 3 כפות פסטו ביתי (במעבד מזון: עלי בזיליקום, 1-2 שיני שום, חופן צנוברים טריים, מעט מלח, שמן זית עד שנהיה ממרח חלק, לשמור במקרר ולמרוח על כל מזון אפשרי עד שנגמר)

הוראות: 

1. להוציא את ה"רגליים" של הפטריות ולקצוץ אותן דק מאוד
2. את הפטריות ללא הרגליים לשמן בשמן זית (במברשת או ביד) מבפנים ומבחוץ
3. להמליח ולפלפל מעט את הפטריות ולסמן עליהן מבפנים כמה פסים דקים עם סכין
4. להכין את תערובת  המילוי: בקערה נשלב גבינת שמנת עם הרגליים הקצוצות של הפטריות והפסטו

5. נמלא כל פטריה במעט מהתערובת ונפזר מעל את גבינות העיזים

6. נניח את הפטריות על מגש עם נייר אפיה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 8-15 דקות (תלוי בתנור)
7. כשהגבינה נמסה והפטריה נראית אפויה – מגישים חם על מצע עלים ירוקים

זה טעים בצורה מגוחכת… ולוקח רק כמה דקות להכין, אז תהנו :)