אז מה אכלנו לארוחת צהריים היום?
סלמון אפוי בפסטו
רכיבים ל-2 מנות:
1 פילה סלמון טרי במשקל 700 גרם, חתוך ל-4 חתיכות
1 צרור עלי בזיליקום טריים מופרדים מהגבעול ושטופים
3 שיני שום שלמות קלופות
רבע כוס צנוברים טריים
חצי כוס שמן זית איכותי (אני השתמשתי בשמן מהבוסתן)
מלח, פלפל לפי הטעם
שמים הכל חוץ מהדג (…) במעבד מזון או בלנדר או מכתש ועלי וכותשים עד שנוצרת תערובת שנראית כמו פסטו, ז"א לא אחידה לגמרי, אבל כן ממרח.
שמים את הדג בתבנית פיירקס ומורחים מעליו את הפסטו.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, ל10-15 דקות (אצלי בטוסטר זה 10) שלא יהיה לבן או כתום חיוור מדי, אנחנו רוצים טעם של סלמון בכל זאת, לא של עוף מכובס.
שופכים מעל את הרוטב שנותר בתבנית.
סלט אצות
אופציונלי למי שיש את הרכיבים (שחלקם ניתנים להזמנה מחו"ל בלבד, לחצו על הקישורים להזמנה בהנחה של 5-10 דולר)
רכיבים:
1/2 חבילה אצות קלפ
1/2 חבילה אצות וואקמה
כף חומץ תפוחים
כף שמן שומשום
2 כפות תחליף רוטב סויה
להשרות את אצות הוואקמה במים כמה דקות, לסחוט אותן ולשים בקערה.
לשטוף את אצות הקלפ במים ולהוסיף לקערה (כדאי לחתוך לגודל ביס לפני).
לערבב חומץ, שמן שומשום ורוטב סויה בכלי קטן ולשפוך על הסלט.
עצה לשדרוג: קוביות אבוקדו.
נראה מעולה. כבר הרבה זמן שאני חולמת על סלט אצות כזה, וחסכת לי לחפש מתכון.
נכנסתי לפוסט מתוך הרידר ולא קלטתי את הכותרת אז בהתחלה חשבתי שהפסטו עשוי מאצות. יכול להיות מעניין
כמה פשוט – ככה טעים, בעיקר אם משאירים את האצות ברוטב קצת זמן מראש
מתכון מעולה! פשוט וטעים!
וואוו…
התמונות הללו…
אני חייב לנסות