עוף מוקפץ

מי מאיתנו לא מצא את עצמו מתישהו לוקח חזה עוף, מלקט מהמקרר את כל הירקות שצריך עוד שניה לזרוק ומכין "מוקפץ" מאולתר?

הסוד להצלחת המוקפץ הספציפי הזה טמון בתערובת התבלינים.

בניגוד למוקפץ אסיאתי, אני לא מוסיפה סויה או ג'ינג'ר במתכון הזה, אז הטעם יוצא שונה מאוד מ"מוקפץ" כמו שאנחנו מכירים אותו. מוקפץ ים-תיכוני בואו נקרא לו.

אפשר להכין רק את העוף עם התבלינים ולזרוק אותו על סלט ירוק. יוצא אדיר.

 

רכיבים למנה:

1 ק"ג חזה עוף נקי מגידים/עצמות וחתוך לחתיכות בגודל ביס

2 כפות שמן

חבילת פטריות – חתוכות

2-3 גזרים – מגוררים גס

2 בצלים – קצוצים קוביות

4 שיני שום – קצוצות גס

חופן עלי תרד שטופים

2 כפות תערובת תבלינים

 

 

 

רכיבים לתערובת התבלינים:

מלח – כף

פלפל שחור – כף

אבקת שום – 2 כפות

כמון – כף

אורגנו – כף

פפריקה מתוקה (או חריפה למי שאוהב חריף) – 2 כפות

כוסברה (אבקה, לא עלים) – כף

סומק – כפית

לערבב הכל ולשמור בצנצנת בארון חשוך לפעם הבאה.

 

הוראות הכנה:

במחבת גדולה, לחמם שמן (קוקוס,זית,חמאה,גהי) לטגן קלות בצל עד ששקוף, להוסיף שום.

להוסיף פטריות וגזר ולתבל במעט מלח-פלפל. לערבב.

להוסיף את העוף שחתכנו לגודל ביס (או אפילו קטן יותר כי זה מוכן יותר מהר) ולתבל בתערובת התבלינים.

להתחיל ממעט, להקפיץ את הכל ביחד עד שהעוף נראה מבושל ואז לטעום ולהחליט אם מוסיפים עוד מתערובת התבלינים.

להוסיף עלי תרד, לערבב מעט ולכבות את האש. העלים ימשיכו להתבשל בחום שנשאר במחבת.

 

 

הרכיבים במתכון, למעט הפטריות, נמצאים אצלי קבוע במקרר/מזווה.

ההשראה לאופן ההכנה ושילוב המרכיבים במתכון באה מהאתר המקסים הזה.