מוסקה טעימה וקלה להכנה

לאחר מספר נסיונות למוסקה כשרה, טעימה ופשוטה להכנה – הגעתי למתכון הבא.
יש כאן כמה רכיבים שאולי אין בכל בית כמו שמן קוקוס וחלב קוקוס אבל למי ששומר כשרות או רגיש למוצרי חלב שווה לקנות או להכין לבד.

musaka2

רכיבים לבסיס:

קישואים (זוקיני) – 2 גדולים או 4 קטנים

שמן זית

מלח ים אטלנטי/הימלאיה

 

לתערובת הבשר:

בשר בקר טחון  - 1 ק"ג

בצל – 1 קצוץ

רסק עגבניות (ללא סוכר) – 100 גרם

פטרוזיליה – צרור, קצוצה

מלח – כפית

פלפל שחור – רבע כפית

שמן לטיגון (עדיף קוקוס)

 

לציפוי:

ביצים – 3 גדולות

חלב קוקוס – כוס אחת

אגוז מוסקט טחון – 1/8 כפית

מלח/פלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

לבסיס:
חותכים את הזוקיני לאורכו לרצועות עבות (בערך חצי ס"מ עובי)
ממליחים קלות, מזליפים שמן זית
שמים בתבנית של התנור על נייר אפייה, 200 מעלות, 15-10 דקות, עד שהזוקיני משתזף מעט.

לתערובת הבשר:
מטגנים בצל (בשמן קוקוס או זית) כמה שניות ומוסיפים את הבשר.
מערבבים עד שמשחים ומוסיפים תבלינים ורסק עגבניות.
מורידים מהאש ומערבבים פנימה את הפטרוזיליה.

לציפוי:
מקשקשים את הביצים עם חלב הקוקוס (או היוגורט) והתבלינים.
באופציה עם חלב הקוקוס ממליחים די הרבה כי הוא מתקתק.

הרכבה:
בתבנית פיירקס מניחים שכבה של זוקינים אפויים ומעליה שכבה של בשר,
ואז מניחים עוד שכבה של זוקיני ועוד שכבת בשר.
מעל הכל שופכים את הציפוי ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
מוציאים כשהציפוי משחים ומתקשה (אם נוגעים עם האצבע זה מרגיש מעט כמו ספוג).
אצלי בטוסטר זה לוקח כ-35 דקות.

 

musaka1

 

*אופציה למי שלא שומר כשרות: במקום חלב קוקוס יוגורט שמן (7%) ולפזר מעל רבע כוס פרמז'ן מגוררת.
**מבוסס על מתכון של מיכל וקסמן