היא קצת מזכירה לי פוקצ'ה מקמח מלא שאכלנו באיטליה (היחידה שמצאנו מקמח מלא, הייתה טעימה יותר מהפוקאצ'ות הרגילות).
לקחנו אותה איתנו לפיקניק יחד עם עגבניות תמר טריות, זיתים שחורים וגוש של פרמז'ן.
המתכון הזה היווה השראה.
רכיבים:
2/3 כוס פשתן טחון
1/3 כוס שקד טחון
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית קרם טרטר (לא חובה אבל משפר את המרקם)
3 כפיות שמן זית/חמאה מומסת
2 ביצים
1/3 כוס מים
כפית שומשום מלא
הוראות הכנה:
לחמם תנור ל 175c.
בקערה גדולה מערבבים פשתן, שקדים טחונים, סודל"ש, טרטר ומלח.
בקערה קטנה טורפים ביצים ומוסיפים שמן זית.
מוסיפים רטובים ליבשים ומערבבים היטב.
מוסיפים מים בהדרגה, רק עד שמגיע למידת נוזליות שתאפשר מזיגת התערובת לתבנית (יוצא בערך חצי מ1/3 כוס).
שופכים לתבנית פאי קטנה או תבנית לחם קטנה משומנת בשמן זית או חמאה.
מפזרים מעל שומשום, אפשר גם מעט מלח גס.
אופים 15-20 דקות עד ששחום למעלה וקיסם יוצא יבש.
*הפוקצ'ה יוצאת קטנה. אפשר להכפיל כמויות.
גיוון:
אפשר להוסיף עשבי תיבול טריים (טימין/בזיליקום/רוזמרין) ושום כתוש.