אז הבטחתי מתכון לאוסובוקו.
הכנתי אותו, אכלתי ממנו, אכלתי ממנו שוב וכשהסיר היה ריק הבנתי שלא צילמתי את התוצר המוגמר.
אז לפחות את הקציצות של יום המחרת כן צילמתי.
הקציצות האלה הן קציצות שאמא שלי מכינה לנו כל שבת. הן מחממות את הבטן ואת הלב ואת הצלחת וכולם אוהבים אותן.
הן ילכו טוב עם ספגטי מזוקיני או מאטריות קלפ או בכלל עם פירה כרובית
רכיבים לקציצות:
בשר בקר טחון - חצי ק"ג
חצי כפית מלח, קורט פלפל שחור
בצל קטן קצוץ דק
ביצה
גזר קטן או קישוא קטן מגורר (או שילוב)
רכיבים לרוטב:
בצל קצוץ
סלרי – 4 גבעולים חתוכים קטן
רסק עגבניות - 100 גרם
מים - חצי כוס
חרדל - חצי כפית
דבש – חצי כפית
מלח - חצי כפית
מעט שמן לטיגון
הוראות הכנה:
1. בקערה גדולה לערבב בשר עם בצל, קישוא/גזר, תבלינים וביצה.
2. ליצור כדורים קטנים (בגודל קצת יותר גדול משאתם רוצים את הקציצה כי היא תצטמק)
3. לשים בתנור על נייר אפייה על 170 מעלות למשך 2 דקות עד שמשחים. (להפוך באמצע או לאפות במצב טורבו כזה שמחמם גם מלמעלה וגם מלמטה)
4. מכינים רוטב: לטגן בצל, להוסיף קוביות סלרי, להוסיף רסק ומים ותבלינים.
5. בסיר גדול להניח את הקציצות ולצקת עליהן את הרוטב. לבשל על אש קטנה 30-40 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט ויש ריח מדהים בבית.
ועכשיו לעדכון:
הרבה אנשים אומרים לי שלמרות שאני אוכלת הרבה שומן והרבה קלוריות אני רזה כי אני עושה המון ספורט.
אז שתדעו שהאמירה הזו נכונה ללפני שנה. אז הייתי עושה המון ספורט (כמעט כל יום בעצימות גבוהה).
בהדרגה הפחתתי את כמות ועצימות האימונים.
בחודשיים האחרונים אני עושה רק את אימוני "5 דקות על הבוקר", הליכות עם הכלב ומדי פעם אימון כמו שצריך.
הכושר שלי לא טוב כמו לפני שנה (אפילו לא קרוב) אבל אני חוזרת לעבוד עליו, ביחד עם כל מי שמעוניין להצטרף דרך הבלוג הזה
לגבי הרזון – זה יותר קשור לתזונה שלי, אבל על זה בהזדמנות אחרת…
נראה מעולה!
תודה הלוואי והיו לי את הרכיבים להכין את הטראפלס שלך לקינוח…
נראה טוב מאוד רעות!
והלוואי שהיתה לי חמאה אחרת חוץ מתנובה כדי להכין את הטרפלס
נחכה למחר.