עוף בקארי וחלב קוקוס

אף פעם לא אהבתי מנות עיקריות מתוקות. ולמרות ששמעתי שזה טעים, חששתי לשלב עוף עם חלב קוקוס.

עד שטעמתי עוף בקארי שאבא של חברה הכין.

העוף יצא רך, עסיסי ומלא בטעם. המנה עצמה לא מתוקה בכלל, אפילו קצת חריפה (אבל לא חייבת להיות).

והמתכון קל ופשוט באופן מפתיע. רק 5 רכיבים (לא כולל את השמן), רק רבע שעה על האש.

אני לא זוכרת איפה מצאתי את המתכון הזה, וגם שיניתי אותו קצת,

אבל אני די בטוחה שלכל מתכוני ה"עוף בקארי וחלב קוקוס" יש את אותו בסיס, והנה הוא:

רכיבים:

1 ק"ג חזה עוף, חתוך לקוביות/חתיכות בגודל ביס (לא מופיע בתמונה, כי לא משנה כמה ניסיתי, לא הצלחתי לצלם תמונה אסתטית של חזה עוף נא)

חלב קוקוס – פחית אחת

אבקת קארי (בכל חנות תבלינים) - 2 כפות

בצל גדול קצוץ

שום – 5 שיניים

שמן לטיגון – קוקוס או גהי – כף

אופציה: פלפל צ'ילי קטן חצוי לאורכו ללא הזרעים או רבע כפית אבקת צ'ילי

(לאוהבי חריף בלבד! כששמתי רבע כפית, התלוננו פה בבית שחריף מדי. להתחיל ממעט)

הוראות הכנה:

1. במחבת גדולה וקצת עמוקה לחמם שמן לחום בינוני-גבוה.

2. להקפיץ עוף עד שמשחים, להוציא לקערה.

3. להוסיף למחבת: בצל, שום, צ'ילי ולהקפיץ 2-3 דקות.

4. להוסיף חלב קוקוס ואבקת קארי – לערבב היטב ולהחזיר את העוף.

5. לתת לו להתבשל עם מכסה, על חום בינוני, למשך 15-20 דקות.

העוף צריך להיות שקוע עד חצי גובהו ברוטב. אם הוא לא, להוסיף חלב קוקוס או ציר עוף.

 

להגיש על אורז או על כרובית. אנחנו אכלנו לצד כרובית בתנור

וסלט

טוב וגם אורז שלקחנו מאמא שלי בשבת (לא מצולם כדי למנוע הפרת זכויות יוצרים)

בתיאבון.