גרטן קישואים בשמנת ופרמז'ן

מנה טעימה מאוד, מלאה בשומן טוב, דלה בפחמימות.

נהדרת כארוחת בוקר או ערב לצד סלט או חביתה.

זמן הכנה: 20 דקות, בתנור: 30 דקות.

רכיבים ל6 מנות:

6 קישואים מזן זוקיני (אפשר גם רגילים אבל עדיף זוקיני)

3 כפות שמן זית

50 גרם חמאה אמיתית (למרות שאני בעד תוצרת מקומית בד"כ, במקרה של חמאה עדיף תוצרת חוץ)

4 שיני שום כתושות

חצי כוס שמיר קצוץ

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן (אבל לקרוא ברכיבים שאין סוכר!)

5 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת (הפעם החלפתי את הפרמז'ן בגבינת עיזים קשה – יצא מעולה)

הוראות הכנה:

1. לחתוך קישואים למטבעות (להשאיר קליפה)

2. לחמם תנור לחום בינוני (180 צ.).

3. להמיס במחבת כבדה חמאה, להוסיף שמן זית ולהזהיב קלות את הקישואים.

4. להוסיף שום ושמיר, מלח ופלפל (לפי הטעם, אני שמתי קמצוץ מלח והמון פלפל שחור).

5. לערבב ולהעביר לתבנית (אני עשיתי בתבנית פאי עגולה ועמוקה).

6. למזוג את השמנת על הקישואים ולאפות 20 דקות.

7. להוציא מהתנור, לפזר פרמז'ן ולהחזיר לתנור לעוד 10 דקות.

 

להגיש חם.

אנחנו אכלנו כתוספת את סלט הבית, מפאת חוסר זמן/רכיבים. סלט ירוק היה עובד פה יותר טוב לדעתי.

 

*המתכון המקורי של בני סיידא.

נסו את המתכון, הוא ממש טעים.