זה סלט ברירת המחדל שלי, כשאין זמן ורוצים להרכיב משהו מזין וטעים, מהר.
הסלט הוא לא בדיוק ארוחה משביעה, יותר ארוחת ערב/בוקר קלה, או תוספת לבשר/דג/חביתה.
הטעמים בסלט תלויים בשלושה מרכיבים חשובים:
1. טריות הירקות
2. אבוקדו בשל וטוב (אני משתמשת בהאס, ריד או אטינגר בהתאם לעונה/זמינות)
3. חומץ בלסמי איכותי
רכיבים לסלט בינוני (לזוג):
2 מלפפונים
2 עגבניות
1 גמבה (אופציה)
2 ביצים קשות (שכחתי לצלם אותן, אבל אל תוותרו על הביצים בסלט! אם יש רגישות או שלא אוהבים, אפשר להחליף בגבינה בולגרית)
אבוקדו גדול (או שניים קטנים)
2 כפות שמן זית כתית מעולה
2 כפות חומץ בלסמי (עדיפות לאיטלקי – ממודנה, בדקו את רשימת הרכיבים, בבלסמי מסורתי איכותי יש רק: חומץ יין, רכז ענבים ומיץ ענבים מבושל)
רבע כפית מלח גס
הוראות הכנה:
לחתוך עגבניות, מלפפונים וגמבה לקוביות. לקלף ולחתוך אבוקדו לקוביות.
להזליף שמן זית ובלסמי על הירקות, לפזר מלח גס. לערבב טוב עד שנוצר מעין רוטב מהאבוקדו, החומץ והשמן.
לחתוך ביצה לעיגולים/קוביות ולהוסיף לסלט.
בתיאבון!
אם יש הצעות לשיפור או אם יצא ממש טעים – רשמו תגובה!